Vg3 Anleggsmaskinmekanikerfaget


For å komme inn på Vg3 Anleggsmaskinmekaniker så må man gå Vg1 Teknikk og industriell produksjon ( TIP ) og så Vg2 Arbeidsmaskiner.En del av reparasjonsverkstedet - Klikk for stort bilde

Vg3 Anleggsmaskinmekaniker har følgende fag:

  • Feilsøking og diagnose
  • Reparasjon og vedlikehold 
  • Dokumentasjon og kvalitet
  • Kroppsøving

En elev i arbeid med beltestrammingen til en bulldoser - Klikk for stort bildeEn elev i arbeid med beltestrammingen til en bulldoserVg3 Anleggsmaskinmekaniker disponerer store og moderne verkstedlokaler som er godt utstyrt med verkstedutstyr og modeller, samt at skolen disponerer ca. 30 anleggsmaskiner og utstyr som elevene reparerer og vedlikeholder.
Elevene vil oppleve dette skoleåret som om de er mekanikere på et reelt anleggsmaskinverksted.

I fagene feilsøking og diagnose skal elevene kunne feilsøke og diagnostisere systemer og komponenter slik at de konstaterer feil og kan ordne disse.  

I faget reparasjon og vedlikehold skal elevene kunne reparere alle feil som oppstår på anleggsmaskiner / anleggsutstyr og komponenter til disse, samt vedlikeholde disse på en forsvarlig måte.  Elevene i sving med reparasjonssveising - Klikk for stort bildeElevene i sving med reparasjonssveising


I faget dokumentasjon og kvalitet skal elevene arbeide etter konkrete data fra leverandør, sertifisere maskiner og lage rapporter. 

Vg3 Anleggsmaskinmekaniker har ikke YFF, men elevene har noe utplassering i bedrift.

 

Mer informasjon om fagtilbudene kan du finne på vilbli.no

Anleggsavdelingen på Facebook