Vg1 Teknikk og industriell produksjon

Klikk for stort bildeTeknikk og industriell produksjon er erstattet av det tidligere Grunnkurs mekaniske fag og kjemi- og prosessfag.

Klikk for stort bildeDu som velger teknikk og industriell produksjon bør ha praktisk sans, godt håndlag og være nøyaktig. Du bør både kunne arbeide selvstendig og samarbeide med andre. Interesse for ny teknologi er også viktig.Utdanningsprogrammet fører fram til yrker innen teknisk industri, skipsindustri, tekoindustri, bilindustri, kjemisk prosessindustri og i oljebransjen. Helse, miljø og sikkerhet står sentralt i disse yrkene, hvor det å arbeide etter prosedyrer og tegninger og med registrering og dokumentasjon er svært viktig.

Dette utdanningsprogrammet er rettet mot de som vil arbeide i mekanisk industri og arbeide som mekanikere av ulik karakter. Bearbeiding av stål og andre metaller er en grunnleggende kompetanse innenfor dette utdanningsprogrammet. Det samme gjelder demontering og montering av komponenter som finnes i industrien og i de kjøretøyene vi omgir oss med (biler, traktorer).  Klikk for stort bilde

Utdanningen fører til svært mange ulike yrker der en verkstedmekaniker kan være et samlebegrep for en som arbeider ved et mekanisk verksted, sveiseverksted eller i industrien som mekaniker. Å få lærlingplass i oljeindustrien betraktes som en framtidsdrøm for mange.  

 

Klikk for stort bildeVi omgir oss med kjøretøyer av alle slag. Biler, busser, lastebiler, traktorer, anleggsmaskiner osv. For å vedlikeholde og reparer slike kjøretøyer er det behov for mekanikere som kan faget.

 

Mer informasjon om fagtilbudene kan du finne på vilbli.no

 

 

 

 

Klikk for stort bilde

Klikk for stort bilde