Fagskolen i Fauske

Klikk for stort bildeBergverksfaget

Se også Fagskolen i Fauske på facebook

Nytt tilbud 2019

Fagskolen i Fauske utvider tilbudet og har fra høsten 2019 også bygg i sin portefølje.
Fagskolen i Fauske har i samarbeid med Stjørdal fagskole nå fordypning i bergteknikk, anleggsfaget og bygg. Alle tre fordypningene er nå søkbare i VIGO.
Trenger du hjelp til å søke?, ta kontakt med Karrieresenteret på Fauske.

Fagskoleingeniør med fordypning bygg og relevant praksis, har kompetanse til å arbeide som entreprenører, byggeledere, oppsynsmenn, kontrollører, kommuneteknikere, i virksomheter som driver med produksjon, vedlikehold, salg og kontroll av alle typer bygg

Fordypningen bygg gir deg opplæring om ­forvaltning, drift og vedlikehold av bygg, bygningsfysikk, bygningsproduksjon, betong-, tre- og stålkonstruksjoner. Som fagskoleingeniør i bygg vil du kunne beregne, planlegge og koordinere produksjon, innkjøp og personressurser i et byggeprosjekt. Utdanningen gir deg mellomlederkompetanse som kan brukes på mange nivå i bygg- og anleggsbransjen.

Oppdatering august 2018

To årig teknisk fagskole kan gjennomføres på deltid over 3,5 år.
Dette betyr at du kan være i fullt arbeid mens du studerer. Hos oss er deltidsstudiet organisert med 8 tredagers samlinger pr år de tre første årene. Siste halvår av studiet skal studenten gjennomføre et større prosjekt innenfor de tekniske fagene.
På samlingene er det vanlig med undervisning det meste av tiden. I tiden mellom samlingene må du sette av mye tid til å løse oppgaver og studere på egenhånd. Mange av studentene på deltid danner grupper som studerer sammen mellom samlingene.
Interessen for dette samlingsbaserte studietilbudet fra har vært stort fra vi startet opp på Fauske høsten 2013 . Tilbudet er et samarbeid med Stjørdal fagskole.
Det er lagt opp slik at studentene går de to første årene på Fauske og siste året på Stjørdal.
Med en slik ordning kan studenter fra distriktet få et godt tilbud her i Salten som gjør at de kan få et tilbud uten å måtte reise så mye.
For næringslivet betyr det at de kan få tilført kompetanse av studenter som ønsker å kombinerer jobb og skolegang. Uten et slikt tilbudet har det vært problemer for mange å ta etterutdanning.

Tidligere saker om Fagskolen

Disse skolene tilbyr kurset:
Stjørdal fagskole og Fauske vgs

For de som ønsker nærmere informasjon om dette nye tilbudet så kan de kontakte
Roger Leivseth  epost: roglei@vgs.nfk.no

mob 482 35 492