Vg2 Kokk og servitør

Vg2 Kokk og servitør_001 - Klikk for stort bilde

Opplæringa i kokk - og servitørfaget skal bidra til utvikling av elevenes kompetanse innen tilberedning, anretning og servering av måltider til gjester på ulike spisesteder og brukere i ulike institusjoner.

Vg2 Kokk og servitør_002 - Klikk for stort bilde

Du skal lære om måltidenes betydning som sosial faktor, og få økt kunnskap om kostens betydning for helse - og velvære. Utvikle medarbeidere med evne til å produsere og skape en helhetlig opplevelse som imøtekommer brukerens og gjestenes ønsker og behov.
Opplæring i norske og samiske mattradisjoner, mat fra ulike kulturer og nasjonale og internasjonale mattrender.
Opplæringa skal bidra til å utvikle elevens kompetanse innen salg, service og økonomi. Videre skal opplæringa medvirke til å styrke elevens evne til samarbeide og omstilling, og fremme etisk bevissthet og kreativitet. Legge grunnlaget for innsikt i og forståelse av relevant regelverk som gjelder produksjon og omsetting av mat og drikke og av krav som stilles til bransje, bedrift og utøvere.

Opplæringa legger vekt på praktisk arbeid og samarbeid med det lokale næringslivet.

I faget prosjekt til fordyping, PTF, har du arbeidslivsutplassering i bedrift innen restaurant - og matfag, fordelt på 2 perioder, med 2 -4 uker i hver periode.

Etter vg2 går du ut som lærling i bedrift innen restaurant - og matfag for å få fagbrev.

Du kan også ta vg3 påbygging for å få studiekompetanse eller eventuelt vente med det til du har tatt fagbrev.

Mer informasjon om fagtilbudene kan du finne på vilbli.no