Vg1 Restaurant og matfag

Mat og drikke er viktig for helse, for identitet og i sosiale  sammenhenger.

Konditorfaget 001 - Klikk for stort bilde

Endringer i samfunnet gjør at vi er blitt mer internasjonale. Kunnskap og respekt for egne og andres kulturer og mattradisjoner blir viktigere enn før.  

Kost - og måltidsvaner har endret seg, og serveringsstedene spiller en viktigere rolle i kostholdet enn før. Vi skal ta vare på og videreutvikle viktige norske mattradisjoner, også de samiske.  

Opplæringa skal gjøre sitt for å møte behovet for kunnskap om moderne teknologi og det kreative og skapende menneske innenfor restaurant - og matfagene.  

Elevene får opplæring i bedrift 1 d/u ( 6 t ) i faget prosjekt til fordyping, PTF. 
PTF er arbeidslivserfaring i ønsket bedrift innen restaurant - og matfag.  
Vg1 restaurant - og matfag legger opplæringa vekt på at elevene får kunnskap om:

  • Råstoff og produksjonslære
  • Kosthold og livsstil
  • Hygiene
  • Bransje, fag og miljø

Etter Vg1 kan du velge Vg2 kokk- og servitørfag eller Vg2 matfag

 

Mer informasjon om fagtilbudene kan du finne på vilbli.no

Fant du det du lette etter?