Vg3 Anleggsmaskinmekanikerfaget

En del av reparasjonsverkstedet - Klikk for stort bildeEn del av reparasjonsverkstedet For å komme inn på Vg3 Anleggsmaskinmekaniker så må man gå Vg1 Teknikk og industriell produksjon ( TIP ) og så Vg2 Arbeidsmaskiner.

Vg3 Anleggsmaskinmekaniker har følgende fag:

  • Feilsøking og diagnose
  • Reparasjon og vedlikehold 
  • Dokumentasjon og kvalitet
  • Kroppsøving
 
En elev i arbeid med beltestrammingen til en bulldoser - Klikk for stort bildeEn elev i arbeid med beltestrammingen til en bulldoser Elevene i sving med reparasjonssveising - Klikk for stort bildeElevene i sving med reparasjonssveising


Vg3 Anleggsmaskinmekaniker disponerer store og moderne verkstedlokaler som er godt utstyrt med verkstedutstyr og modeller, samt at skolen disponerer ca. 30 anleggsmaskiner og utstyr som elevene reparerer og vedlikeholder.
Elevene vil oppleve dette skoleåret som om de er mekanikere på et reelt anleggsmaskinverksted.

I fagene feilsøking og diagnose skal elevene kunne feilsøke og diagnostisere systemer og komponenter slik at de konstaterer feil og kan ordne disse.  

I faget reparasjon og vedlikehold skal elevene kunne reparere alle feil som oppstår på anleggsmaskiner / anleggsutstyr og komponenter til disse, samt vedlikeholde disse på en forsvarlig måte.  

I faget dokumentasjon og kvalitet skal elevene arbeide etter konkrete data fra leverandør, sertifisere maskiner og lage rapporter. 

Vg3 Anleggsmaskinmekaniker har ikke PTF, men elevene har noe utplassering i bedrift.

 

Mer informasjon om fagtilbudene kan du finne på vilbli.no

Anleggsavdelingen på Facebook

Fant du det du lette etter?